Millet İttifakı'nın adayını açıklayacağı tarih…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü (10.04.2022)''Millet İttifakı'nın adayını açıklayacağı tarih…’’ başlıklı yazısı.

"MİLLET İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?" Adayın kim olduğunu da içeren bu soru neredeyse iki yıla yakın süredir muhataplarına yöneltiliyor. Özellikle de Cumhur İttifakı bileşeni partilerin temsilcileri ve destekçileri tarafından son dönem en çok tekrar edilen cümlelerin başında geliyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, “Bizim adayımız Mansur Yavaş” açıklamasıyla son dönem bir daha alevlendi.

Ancak açıklaması kendi içinde soruna neden oldu, birlikte partiyi kurduğu en yakın arkadaşı İsmail Koncuk’un istifasına yol açtı...

Altı muhalefet partisinin bu konudaki mutabakatlarını güçlü şekilde tekrarını da sağladı ve kamuoyu hafızasında birlikteliklerini tazelemelerine fırsat tanıdı.

Muhalefet partilerinin liderlerinin 24 Nisan'daki buluşmaları öncesi söylem ittifakını devam ettirdiklerini açıklamalarına imkan tanıdı.

BABACAN TAKVİMİ AÇIKLADI

Adaylık konusunda en yalın açıklamayı önceki gün Çankırı’daki iftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptı…

Üç kez buluşan 6 liderin vardıkları mutabakatı şu sözlerle açıkladı:

“Cumhurbaşkanı adayı, altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek. Bir kararımız daha; seçim dönemine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız, herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar