Mevzi koruma

SEÇİM iklimine girilen bu dönemde siyasette herkes mevziini koruyor. Bunu yaparken en yakınında işbirliğine açık gibi görünen partiyi de birkaç kez kontrol etmek zorunda hissediyor. Bir adım sonrasında...

SEÇİM iklimine girilen bu dönemde siyasette herkes mevziini koruyor.

Bunu yaparken en yakınında işbirliğine açık gibi görünen partiyi de birkaç kez kontrol etmek zorunda hissediyor.

Bir adım sonrasında işbirliği, ittifak veya ilişkilerin hangi boyutta dönüşerek seyredeceğinin uzun vadeli öngörüsünde bulunamıyor.

Açıkçası kimse ötekine güvenmiyor.

O nedenle de ilk adım atan olmaktan kaçınıyor; karşısındakinden adım atmasını bekliyor.

Çünkü attığı adım karşılık bulmaz ise boşa düşeceğinden, ilkeler platformu veya ittifaktan dışlanacağından çekiniyor.

Bütün bunlardan dolayı yedekli çalışıyor; biri olmazsa ötekine ulaşmak için diğer kapıyı da açık tutuyor.

ÖNE ALINMA İDDİASI

Hatta diğer blokun işini bozmanın yol ve yöntemi üzerinde duruyor.

Bu yönde atılan adımın zemin bulması da birlikte hareket edenlerin durumunu kontrolden geçirmesine, ortaklığın sağlam olup olmadığını test etmesine neden oluyor...

Bazı dedikodu veya iddialar da işbirliği zeminlerini sarsıyor...

Örneklemek gerekirse...

CHP’den gelen yerel seçimlerin öne alınması konusunda HDP ile de temas edildiği haberi, bütün partilerde anında zemin bulunuyor.

“Kayyumla yönetilen 100’ü aşkın belediye var; yerel seçim öne alınırsa bunlar sona erer” teziyle yaklaşıldığı belirtiliyor.

Hatta HDP içinden gelen “Yerel seçimin öne alınması için yetkili olmayanların, bizim yetkili olmayanlarımızla teması var” cümlelerinin altı çiziliyor.

“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi ile arasındaki mesafe 1 yıla çıkarsa AK Parti’nin eli rahatlar” iddiasının peşinden gidiliyor.

“Bu yönde bir Anayasa değişikliği teklifi gelirse HDP olarak ‘Hayır diyemeyiz’ diyor; zaten AK Parti uzun yıllardır yerel seçimi sonbahara taşımak istiyordu, bu amacına da ulaşmış olur” vurgusu yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar