Mardin Valisi Mustafa Yaman: "Evet, o hediyeler verildi ama heyetleriyle beraber…"

Kayyum olarak tekrar Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini de üstlenen Vali Mustafa Yaman, önceki dönem kayyımlığı sırasında dağıttığı hediyeler nedeniyle eleştiriliyor.

Vali Yaman'ı arayıp, toplamı 600 bin lirayı bulduğu belirtilen hediyeleri iddia edildiği gibi bakanlara dağıtıp dağıtmadığını sordum.

Hediyelerin tek başına bakanlara verilmediğini belirtti, Temsil Ağırlama ve Tören Gideri Mevzuatı'nın kendilerine verdiği yetki kapsamında hareket ettiğini belirtti.

Konuşmamız sonrasında dağıtılan hediyelere ilişkin belgeleri de yolladı ve burada 135 kişiyle birden dağıtımın yapıldığının görüldüğünü, toplamda 24 bin 862 lira tutan faturanın da bu kapsamda ele alınması gerektiğini söyledi.

Bu aşamada "Mardin gibi bir kent için 600 bin lira hediye olur mu?" diye sordum.

"Daha fazla da olabilir" dedi ve başka belediyelerin tören temsil giderlerine bakılmasını önerdi, Türkiye genelindeki ortalama %4 iken kendilerinin dörtte birden daha az %0.8'de kaldıklarını söyledi.

Hediyenin verilmesini de "Çünkü adamın bir hizmeti oluyor, sonrasında bir ihtiyacın oluyor; falan bir yere bir köprü lazım diyorsunuz daire başkanına, bu şehre hizmet ediyor adam" diye gerekçelendirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum