Lidere oy verdi...

Yeni bir macera ve riske girmek yerine ilk turda işi bitirdi. Yürütme iktidarını yıllardır deneyip içinde bulunduğu durumdan çıkaracağına inandığı Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu verdi. Bunu yaparken...

Yeni bir macera ve riske girmek yerine ilk turda işi bitirdi.

Yürütme iktidarını yıllardır deneyip içinde bulunduğu durumdan çıkaracağına inandığı Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu verdi.

Bunu yaparken temkinli tutumunu da sergiledi.

Yeni sistemin getirdiği ikili iktidarın yürütme bölümünü ilk turda teslim ederken, Meclis iktidarında uzlaşıyı şart koştu.

7 Haziran bir kenarda tutulursa, 2002’den bu yana eksiksiz bir şekilde AK Parti’ye bonkörce teslim ettiği parlamento iktidarını bu kez vermedi.

Ancak ANAP’ın başına geldiği gibi kantarın topunu da kaçırmadı; ölçülü bıraktı...

Yürütme iktidarının icraatında, kanun hükmünde kararnamelerin zorunlu olan kanunlaşma sürecinde AK Parti’ye Meclis’teki diğer partiyle işbirliği yapması şartını getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar