Kitle kayması

AK Parti kadrolarından dün konuştuklarımın ağırlıklı bölümü yenileme seçimini yapmış olmanın pişmanlığındaydı... Haksız da değiller...

İlk seçimde 14 bin civarında bir oy farkı ile süreci noktalamak ve yerel seçimdeki oy oranını belirli bir seviyede tutmak varken, yenileme seçimiyle aradaki farkı 800 bin civarına çıkardılar.

Oysa seçimin hemen ardından yapılan kamuoyu yoklamalarının hemen hepsi, AK Parti sosyolojik tabanının vicdanında bunun kabul görmediği noktasındaydı.

Eğer süreç zorlanıp bu kadar büyük kitlesel kopuşa neden olunmasaydı bugün gelinen nokta da yaşanmayacak, rakibe de bu denli güç kazandırılmayacaktı.

Ancak AK Parti kadroları tarafından başından sonuna yanlış yürütüldü...

Ardı ardına propaganda modeli değiştirildi, söylem birliği bir türlü sürdürülemedi ve sonunda ciddi bir kitle kaymasıyla karşı karşıya kalındı.

TAKTİK VE STRATEJİ

Bu noktaya gelinmesindeki en önemli neden de AK Parti’nin seçim stratejisinden kopması ve seçimi taktik üzerinden yürütmeye kalkması.

Aslında bu tespiti de iki gün önceki bir TV yayınında Prof. Dr. Bünyamin Bezci dile getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar