Kılıçdaroğlu'nun hedefi…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'ndaki görev değişiminden bu yana bürokrasiye dönük uyarılarını sıralıyor. Bu yönde ilk çıkışını Ekim ayının ortasında...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’ndaki görev değişiminden bu yana bürokrasiye dönük uyarılarını sıralıyor.

Bu yönde ilk çıkışını Ekim ayının ortasında şu sözlerle dile getirdi:

“18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size ait olmaya başlayacak. ‘Emir aldım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibarıyla durun…”

Bu tarihten önce yapılanlara ilişkin herhangi bir şeyin yapılıp yapılmayacağına yönelik eleştiriler gelince sözlerine partisinin ilk grup toplantısında yanıt verdi.

Sözlerinin “Mafyatik işlere giren bürokratlara yönelik” olduğunu belirtti ve tehdidinin onlara yönelik olduğunun altını çizdi.

Tezkereye destek vermeyeceklerine ilişkin açıklamayı yaptığı geçen haftaki grup toplantısında da bürokrasiye yönelik sözlerini yineledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar