Kılıçdaroğlu'nun adaylığı: Cam tavan kırma mı, ismini yüzdürme mi?

BİR süredir unutulan tartışma, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe konuşmasında gösterdiği performans sonrası yeniden yükseldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı...

BİR süredir unutulan tartışma, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe konuşmasında gösterdiği performans sonrası yeniden yükseldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Habertürk TV’den arkadaşım Mahir Kılıç’a verdiği demeçle daha da hararetlendi.

Yine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın arkadaşım Habertürk TV Ankara Temsilcisi Sibel Erdem’e verdiği demeçle bir başka boyuta taşındı.

Aydın’ın şu sözleri siyasi olarak iyi tasarımlanmıştı ve bir o kadar da önemliydi:

“Kazanma riski görünen, anket ilmiyle belirlenen bir adayı, İYİ Parti olarak kabul etmiyoruz. Herkes idealist davranmalı, nefis zamanı değil.”

Özetle anketlerde önde çıkıyor olabilirsin, ama kazanma ihtimalin düşük diyordu.

Sözün gittiği adres de belliydi.

Nitekim CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a sorulduğunda Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili sözlerini anımsamakla yetindi, tartışmayı büyütmekten uzak durdu.

“BEN ADAYIM” DEDİ Mİ?

Tam yatışmışken, bütçe konuşması sonrası tartışmanın bir anda alevlenmesinin gerisinde yatan neden neydi?

Acaba CHP lideri bu süre içinde Millet İttifakı bileşenlerini arayıp, Mersin’deki ceket çıkarmasından yola çıkarak “Adaylığa soyundum” dedi mi?

İYİ Parti ve CHP’ye sordum böyle bir şey söylenmemiş.

Hatta Kılıçdaroğlu, Akşener ile görüşmelerinin herhangi bir aşamasında bu konuda tek kelime etmemiş, ketum tutumundan bir tek açık vermemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar