Kılıçdaroğlu'ndan Hulusi Akar'a: "Keşke Halisdemir'i örnek alsaydın…"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gongunu erken vuran liderlerden… Seçime oldukça zaman bulunmasına karşın, CHP’nin geçmiş davranışlarının aksine daha ön alan, erken hareket eden bir...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gongunu erken vuran liderlerden…

Seçime oldukça zaman bulunmasına karşın, CHP’nin geçmiş davranışlarının aksine daha ön alan, erken hareket eden bir politika izliyor.

Bunu aday belirleme sürecinde de sergiledi, neredeyse adayını ilk belirleyip açıklayan parti oldu.

Bu seçim dönemi için propaganda kapsamında medya buluşmalarını da ilk başlatan lider de oldu.

Önceki gün televizyonların Ankara temsilcileri ile birlikteydi, dün sabah da gazetelerin yazar ve temsilcileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi…

İki saati aşan sohbette değinmediği konu bırakmadı.

En dikkat çeken sözleri ise Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmaya yönelik oldu.

Bakan Akar’ın, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak, “Hanginizin kafasına silah dayansa bunu yapabilir” sözlerine Kılıçdaroğlu, “Askerlik için örnek alacaksa Ömer Halisdemir’i örnek alması lazımdı” yanıtını verdi.

Akar’ın tutumunu eleştirdi, “Kendisi artık asker değil, bir siyasi” dedi.

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ile Ankara adayı Mehmet Özhaseki’ye yönelik eleştirileri de dikkat çekiciydi.

Kılıçdaroğlu, mega kentlerde seçimi kazanacaklarını belirtirken, belediye başkanlarının birinci önceliği istihdam yaratıcı politikalara yönelteceğini bildirdi.

Sosyalist Enternasyonal'i de “Ne biçim Sosyalist Enternasyonal, Suriye’de kan dökülürken sessiz kalıyor” diye eleştirdi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun sorulara karşılık verirken söylediği sözler:

AKAR HALİSDEMİR’İ ÖRNEK ALSAYDI: Ömer Halisdemir’i bilmesi lazım Sayın Akar’ın. Askerlik ise Ömer Halisdemir’in örnek alınması lazım. Dolayısıyla o söylem, ‘Kafama silah dayadılar, kaç kişi buna hayır der, gittim teslim oldum’ ifadelerini açıkçası ben o dönemin Genelkurmay Başkanı’na yakıştıramıyorum. Siz Cumhuriyeti korumakla savunmakla görevli birisiniz bir anlamda. Bir darbe geliyor, acımasız bir darbe; dolayısıyla siz bugün bir anlamda ‘Başıma silah dayandı diye önleyemedim’ gibi bir gerekçe savunuyorsunuz ki bu doğru değil.

ORDUSU TARAFINDAN TESLİM ALINAN: 16 Temmuz’da Meclis’te bütün siyasi parti liderleri konuşma yapıyordu… Konuşma metnimi hazırlarken Akif Hamzaçebi geldi, ‘Aşağıda konuşma yaparken şöyle bir cümle kullanır mısınız? Ordusu tarafından teslim alınmış bir komutan Genelkurmay Başkanlığı yapamaz’ diye… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar