Kılıçdaroğlu'ndan Esad hamlesi: "Suriye konferansına Şam da davetli"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu uzun süredir Türkiye'nin Suriye politikasının farklı bir zeminde ilerlemesi gerektiğini savunanlardan.Bunun için Şam yönetimi lideri Beşar Esad ile doğrudan görüşülmesi gerektiğini de her adımda dile getirenlerden.

Genel Merkez'deki odasında dün sohbet ederken, Türkiye'nin Kuzey Suriye operasyonu konusundaki düşüncelerini sorduğumda, daha önce savunduğu görüşlerini yineledi.

Bunu bugün değil, 2015 Haziran seçimi sonrası dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile koalisyon görüşmeleri sırasında da dile getirdiğini açıkladı.

Biraz da sitem dolu ses tonuyla devam etti:

"O gün de Türkiye'nin Suriye politikasının 180 derece değişmesi, bir Suriye konferansı düzenlemesi gerektiğini söylüyordum. Keşke zaman düşüncelerimin doğru olmadığını ortaya çıkarsaydı, ama tersi oldu."

Benzer düşünceyi bugün de savunduğunu vurguladı.

"Suriye'de Türkiye'nin süratle Esad ile hiçbir ön yargıya kapılmaksızın görüşmesi lazım" dedi.

Gerisini getirdi:

"Madem onlar yapmadı, şimdi biz CHP olarak Türkiye konferansı yapacağız. Suriye gerçeğini sonbaharda masaya yatıracağız. Uluslararası tüm önemli aktörleri de davet edeceğiz..."

PYD/YPG YOK, ŞAM DAVETLİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar