Kendi kimliğiyle, 40 ilde ortak liste...

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü (29.04.2022)''Kendi kimliğiyle, 40 ilde ortak liste...’’ başlıklı yazısı.

DEVA Partisi kurmayları iki gündür aldıkları kararın izahı ile uğraşıyor.

Özenle altını çizdikleri bir nokta var…

O da DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın parti kimliği ile seçime gireceğini ilan etmesinin, 6’lı masadaki partilerle seçim işbirliğinin bittiği anlamına gelmediğine yönelik sözleri.

Nitekim dün DEVA Partisi’nin iki önemli ismi de telefon sohbetimizde bunun altını çizdi.

Kararlarını hangi gerekçeyle aldıklarını açıklarken, ileride olabilecek ihtimallere de açık kapı bıraktı.

Genel Başkan yardımcılarının sözlerinden de anladığım şu ki, bu kararı almalarına, milletvekili adaylarının CHP listelerinden gireceğine yönelik tezviratın muhafazakar kesimde yaygınlaşması neden olmuş...

Buna karşı bir ön alma ihtiyacı doğmuş.

DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin de dün bu durumu izah ederken, “Yoğun bir şekilde başka bir partinin listesinden aday olacağımıza yönelik söylentilerin önüne geçmekti amacımız…” dedi ve ekledi:

“Diğer iki alternatif konusunda henüz bir karar almış değiliz. Biz sadece kendi kimliğimizle seçime gireceğimizi, seçime katılmayıp, bir başka partinin listesinden aday göstereceğimiz iddiasının doğru olmadığını açıkladık.”

Benzer yaklaşımı DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin de dile getirdi, “Başka partinin listesinden tüm adayları göstereceğimiz iddiasına açıklık getirdik, bu senaryonun olmadığını açıkladık” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar