İttifakın sadece biri tükendi, diğer alternatifler masada...

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü (28.04.2022)''İttifakın sadece biri tükendi, diğer alternatifler masada...’’ başlıklı yazısı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, “Kendi kimliğimizle seçime katılacağız”açıklaması 6’lı masadaki liderler açısından sürpriz olmadı.

Çünkü Babacan bunu pazar günkü liderler zirvesinde diğer 5 genel başkana, “Arkadaşlarımız böyle istiyor, bizim kararımız bu yönde” diyerek kararlı bir tonda bildirmiş.

Sadece Babacan da değil, Genel Başkan Yardımcısı Kani Torun’un aktardığına göre Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bu konudaki kararını net şekilde ortaya koymuş.

Davutoğlu, zaten bir süre önce bir televizyona verdiği geniş röportajda da bu tutumunu açıklamış ve arkadaşlarının kararının parti kimliği ile seçime girmek olduğunu bildirmişti.

Bu durumda 6’lı ittifakın önünde ötekinin listesinden üçüncü ittifak diye bir alternatif kalmadı.

Ancak bu bazı büyükşehirlerde ittifak içindeki partilerin liste birliği yapmayacakları anlamına da gelmiyor.

Hele ki Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ile MHP’nin büyükşehirlerden ortak liste yapma olasılığından söz ettiği bir dönemde…

ÜÇÜNDEN BİRİ KALKTI İKİSİ DURUYOR

Burada şu nokta da önemli.

DEVA Partisi bir başka partinin listesi altında seçime girme seçeneğini getirerek, ilk kez SP lideri Karamollaoğlu tarafından gündeme sokulan üçüncü ittifakı ortadan kaldırırken, diğer iki seçeneği koruyor.

Nitekim dün DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin de sohbetimizde buna vurgu yapıp aynen şöyle dedi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar