İşte reform paketinde yer alacaklar… İlk paket bütçeden sonra; ilk adım ifade özgürlüğü

CUMHURBAŞKANI Erdoğan “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” dedi, ancak bunun detayı konusunda fazla bir bilgi vermedi. Konunun taraflarını dün arayıp “reform” kapsamında nelerin hedeflendiğini sordum.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz” dedi, ancak bunun detayı konusunda fazla bir bilgi vermedi.

Konunun taraflarını dün arayıp “reform” kapsamında nelerin hedeflendiğini sordum.

Çünkü en son 2013 tarihinde bir reform gerçekleşmiş, kamuda başörtüsü yasağının kalkması sağlanırken, her sabah okullarda okutulan “Andımız”ın okutulması uygulamasına son verilmiş, köylerin eski yerel isimlerini almasının da önü açılmıştı.

Sonrasında da uyum yasaları yapıldı ancak bu denli etkili düzenlemeler içinde yer bulmadı, daha çok Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyum sağlamayı hedefleyen düzenlemelere gidildi.

Bugün ise yeniden 2007-2013 şartlarına dönüş yapılacağının işareti veriliyor.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar