İptal talebine neden atamanın kronolojisi

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline dönük iddialara ilişkin ara kararını açıkladı. Cumhur İttifakı'nın iki üyesinin, iki farklı bölge için ileri sürdüğü iddialarının araştırılmasına karar verdi...

YSK’nın geçmiş seçimlerde göstermediği bu davranış, seçimin iptaline yönelik adım olarak okunabilir mi?

Şunu belirteyim ki muhalefet ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nda da böyle okunmuyor.

YSK’nın “Seçimin üzerinde şaibe kalmasın” çabasının sonucu olarak bakılıyor.

Ancak CHP cenahı bu iki ara karar karşısında rahat değil, kaygı dolu…

YSK’nın bugüne kadar hiç uygulamadığı yöntemi hayata geçirmiş olmasının, benzer bir öngörülmedik kararla seçim iptaline kararın da kapısını aralayabileceğine vurgu yapılıyor.

Yani, bugüne kadar bu konularda oldukça katı tutum sergileyen YSK’nın, 26 Aralık 2018 tarihindeki “itirazın sandık kurulunun teşekkülünden itibaren zamanında yapılması şarttır” kararının mürekkebi kurumamışken bu yönde bir ara karar almasının gerisinde bir başka niyetin olup olmadığını sorguluyor.

HUKUK İÇİNDE KALIRSA

Buna karşın, hukuk içinde kalınması halinde herhangi bir sorunun olmayacağı ve şaibelerden arınmış sonucun ilan edileceğine yönelik beklentisini de kayda geçiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar