İdlib'de bomba sayısı artıyorsa

İdlib bölgesindeki gelişmelerin kaygı verici boyuta geldiğini anlamak için Moskova odaklı yapılan üç görüşmenin açıklamalarına bakmak yeterli...

İlki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki telefon görüşmesi…

Görüşme sonrası Ankara’dan yapılan açıklamalarda iki hafta içinde Şam güçlerinin İdlib’e yaptığı saldırıların ateşkes ihlalini arttırdığı, bombaların hedef göstermeden sivil halka zarar vermeye başladığının kayda geçirildiği belirtildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada da İdlib’de belirtilen sınırların gerisine geçmeyen, varlığını devam ettiren radikal grupların saldırılarına devam ettiği, bunlara yönelik mücadelenin de kesintisiz sürdürüleceğine vurgu yapıldı.

Her iki taraf da durumu gözlemlemek için bir denetleme heyeti oluşturulmasına karar verildiğine de vurgu yaptı.

Görüşmenin üzerinden üç gün geçti.

İdlib’e hem Rus hem de Şam jetlerince bomba yağdırılmasına devam edildi.

POMPEO’NUN SÖZLERİ

İkincisi ise Erdoğan-Putin’in telefon konuşmasının ardından Soçi’de ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar