'Herri Batasuna' AK Parti için doğru bir örnek mi?

Güneydoğu'daki 3 büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasını AK Parti kadroları AİHM kararı üzerinden savundu.

Aslında Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AB'den gelen Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik taleplerine yanıt verirken de yakın geçmişte aynı örnek üzerinden tepkisini sergilemişti.

Üç büyük ile kayyım atanınca da önce Çelik, ardından da önceki akşam Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aynı örneği yineledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından kapatılmasına karar verilen Herri Batasuna partisi hakkındaki kararına atıf yaptı.

KARAR NE DİYOR?

Üzerinde durdukları aslında, teröre karışmamış da olsa, eğer söylemi demokrasi ve şiddet övmeyi içeriyorsa bunun da kabul edilemez olduğuna hükmeden karar.

AİHM de Herri Batasuna kararında, “partilerin siyaset yapma özgürlüğünün insan hakları ve demokrasi ile sınırlandırılabileceğine” hükmeder.

Partinin mensuplarının “terörü övemeyeceği gibi, tehdit unsuru olarak kullanmalarının da demokrasiye aykırı olduğuna” dikkat çeker.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar