Hem psikolojik hem diplomatik

"Savaş, politikanın başka araçlarla sürdürülmesidir..." Türkiye'nin her operasyonunda Prusyalı General Carl von Clausewitz'in yukarıdaki cümlesinin de yer aldığı "Savaş Üzerine" kitabına bakma gereği...

"Savaş, politikanın başka araçlarla sürdürülmesidir..." Türkiye'nin her operasyonunda Prusyalı General Carl von Clausewitz'in yukarıdaki cümlesinin de yer aldığı "Savaş Üzerine" kitabına bakma gereği duyarım.

Savaş konusundaki entelektüel öngörü ve derinliği bugün de kabul edilen Clausewitz, “taktiğin muhabere, stratejinin de bilim” olduğunu söyler.

Türkiye 3 gündür Afrin’de hem taktik, hem de stratejik başarı kazandı.

İlk adımda 72 uçakla psikolojik üstünlüğü de elde etti.

Rusya’nın yanına, İngiltere’den gelen destek ve konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne taşıyan Fransa’nın “Guta, İdlib ve Afrin dahil hepsi için istedik” diyerek dolambaçlı yola sapması da diplomasideki başarısıydı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da bugün Paris’te operasyonun hedefini mevkidaşına bizzat anlatacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar