Genel Başkan söylemsiz konuşma

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın yeni dönemde, iki şapkasından siyasi kimliğini biraz daha geri plana bırakıp, devlet adamı tarafını çok daha öne çıkaracağına vurgu yapılıyordu. TBMM'nin yeni yasama yılı açılışındaki konuşmasına bakılırsa...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın yeni dönemde, iki şapkasından siyasi kimliğini biraz daha geri plana bırakıp, devlet adamı tarafını çok daha öne çıkaracağına vurgu yapılıyordu.

TBMM’nin yeni yasama yılı açılışındaki konuşmasına bakılırsa bunun ilk adımı atıldı…

Öncelikle şunu belirteyim, Cumhurbaşkanlarının TBMM’nin yeni yasama yılındaki açılış konuşmaları hem geleceğe dönük mesajların verilmesi amacını taşır hem de Türkiye’nin uluslararası arenadaki politik duruşunu belirler.

Ancak Başkanlık sistemine geçildikten sonra Cumhurbaşkanı aynı zamanda AK Parti Genel Başkanlığı şapkasını da taşıdığı için konuşmasında zaman zaman muhalefete yönelik eleştirileri görmek olasıydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yılki konuşması, geçmiş iki yasama yılı konuşmasını andırıyordu ancak, “Şurası da muhalefete eleştiri niteliğindeydi” denilebilecek tek unsuru barındırmadı.

“Geçen dönemdeki konuşması da çok farklı değildi” diyenleriniz de çıkabilir.

Ancak geçen yasama dönemindeki konuşması, o dönem muhalefetin hedefindeki konuları da kapsıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar