Ertesi gün hesabı

Türkiye'nin en önemli gündemi haline gelen İstanbul seçimi için partilerin merkezinde herkes ertesi gün hesabını yapıyor. Şunu baştan belirteyim, Ankara'da akil siyasetçiler de henüz tükenmemiş...

Her iki tarafta da her biri, bir adım sonrasında nelerin olabileceğini görerek, sürecin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da hukukun kuralları içinde akıp gitmesini istiyor.

“Eğer sistematik bir usulsüzlük varsa bunun maddi gerekçelerinin sağlam bir şekilde ortaya konulup, oyların bütününü hangi oranda etkilediğiyle birlikte sunulmasını” istiyor.

“Öyle bir sistematik aykırılık tespiti olmalı ki bu konuda kimsenin itiraz edemeyeceği veriler kamuoyunun önüne konulabilme” bakışıyla hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

BÜYÜKÇEKMECE SÜRECİ

AK Parti’de üzerinde yoğunlaşılan yer AK Parti’nin seçimin iptal edilerek yenilenmesi için başvurduğu Büyükçekmece…

Çok fazla sayıda seçmen kaydırıldığı, asılsız adreslere seçmen yazımı yapıldığı ve bunu yapanlardan bazılarının gözaltına alınmasından yola çıkan AK Parti, yargı sürecine işaret ediyor.

Ağır ceza davası haline dönüşmesi ve sağlam delillerle diğer bölgelerde de bunun kanıtlanması halinde seçimin yenilenmesinin kaçınılmaz olacağına vurgu yapılıyor.

AK Parti’de meseleye hukuki cepheden bakan kesim ise fazla yazıldığı ileri sürülen seçmen sayısına odaklanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar