Erdoğan "uzatmayalım" deyince ihraç başlatıldı

AK Parti'den birçok kişi ihraç edildi. Ancak Genel Başkan ve Başbakanlık yapmış ismin ihracı ilk kez gerçekleşiyor. Gerçekleşiyor diyorum çünkü henüz disiplin süreci tamamlanmadı.

Ama her ne olursa olsun işin bu noktaya varmasını her iki taraf da istiyordu.Parmak ısırma oyunu gibi irade yarıştırılıyordu; sonunda adımı atan AK Parti yönetimi oldu.Peki, Merkez Disiplin Kurulu'na (MYK) 15 gün içinde yapılması gereken savunmayı Davutoğlu ve beraberinde ihracı istenen 3 eski milletvekili sunacak mı?Çünkü hepsi de geçmişte partinin milletvekili olmuş, en üst yönetim kadrolarında görev almış isimler.

"ÇOK ÇABUK OLDU..."

İhraç talebinde bulunulanlar arasında yer alan Selçuk Özdağ'a sordum, Davutoğlu ve arkadaşları ile bugün bir araya gelip konuyu karara bağlayacaklarını açıkladı.Hangi gerekçe ile haklarında ihraç talebinde bulunulacağını bilmediğini söyledi.İhraç ile ilgili sürece ilişkin de önemli bir cümle kurdu:"Bu kararın bu kadar çabuk çıkacağını beklemiyorduk..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar