Direnme kararı öncesi müzakeresi yapılmış

ANAYASA Mahkemesi'nin üyeliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkındaki kararını yerel mahkemenin tanımaması kararı öncesi bir mütalaa alındı mı? Yani bir görüş oluşturmak için Anayasa eya ceza hukukçuları ile konu hakkında konuşuldu mu?

ANAYASA Mahkemesi’nin üyeliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkındaki kararını yerel mahkemenin tanımaması kararı öncesi bir mütalaa alındı mı?

Yani bir görüş oluşturmak için Anayasa veya ceza hukukçuları ile konu hakkında konuşuldu mu?

Bu soruyu yöneltmemdeki neden Berberoğlu hakkında geçmişte yaşanan süreç…

Anımsanırsa önceki TBMM Başkanı Binali Yıldırım Anayasa ve Ceza hukukçularından mütalaa almış, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan Bireysel Başvuru sürecinin bitmesini beklemek üzere Berberoğlu hakkındaki kararı Genel Kurul’da okutmamıştı.

Ancak yeni Başkan Mustafa Şentop mahkeme kararını bekletmeyeceğini belirterek Genel Kurul’da okutup Berberoğlu’nun da arasında bulunduğu 3 milletvekilinin üyeliğinin düşmesinin önünü açtı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar