CHP'nin Şam konuklarına Dışişleri'nden vize vetosu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süre hükümetten talep ettiği Suriye Konferansını, kendilerinin düzenleyeceğini ilk bu sütundan duyurmuştu.

Konferansın tarihi aradan geçen zaman içinde bir kez ötelendi, katılımcı yoğunluğu dolayısıyla bir kez de yeri değişti.

Sonunda Tarabya Oteli'nde yarın gerçekleşecek.

Konferansa katılımcı olarak daha önce Kılıçdaroğlu'nun da dile getirdiği gibi PYD/PKK'yı temsilen herhangi bir davetli yok.

ESAD'IN SAĞ KOLU

Ancak yapılan görüşmeler sonucu Şam yönetiminden bazı isimlerin gelmesi üzerinde de uzlaşı sağlanmış, gelecek olanların vize sorunları da Dışişleri Bakanlığı üzerinden çözülmüştü.

Bunların arasında en dikkat çeken de Şam yönetimi lideri Beşar Esad'ın sağ kolu olarak da bilinen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Khalaf El Maftah idi...

Khalaf El Maftah, baba Esad döneminden bu yana yönetim erkleri içinde yer almış, kızını da Hataylı bir Türk genci ile evlendirmiş, Türkiye dostu bir isim olarak biliniyor.

CHP de bu kişiyi Konferans programında AB Türkiye Temsilcisi Christian Berger ve eski Dışişleri Bakanı, CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile aynı oturumda konuşmacı olarak göstermişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar