CHP MYK'da Mersin depremi! Kuyucuoğlu girdi, Seçer çıktı

CHP yönetiminin karar vermekte bu denli zorlandığı, büyük uğraşlarla üzerinde uzlaştığı adayı parti yönetimine sokup, bir başka isimi açıkladığı başka bir seçim bölgesi...

Mersin hariç…

Şu kadarını söylemeliyim CHP yönetimi Mersin için uğraştığı kadar başka bir ille uğraşmadı.

Hatta İYİ Parti ile krizin yaşanmasına neden olan ne Ankara, ne de hala açıklamakta zorlandığı İzmir için bu kadar uğraş verdi...

Daha iyi anlaşılabilmesi için süreci anlatayım…

Mersin, CHP’nin en çok aday başvurusunun yapıldığı büyükşehirler arasında yer aldı.

Aktarıldığına göre, İstemihan Talay ve Fikri Sağlar ile birlikte, eski milletvekilleri, yıllardır büyükşehir belediye başkanlığı için uğraş veren parti üyeleri dahil 10’a yakın başvuru geldi.

Parti yönetimi de bu isimlerin hepsini bir sepete koyup kamuoyu yoklaması yaptırdı.

Bu noktada kalmadı, diğer partilerin muhtemel adaylarını da içeren, tanınırlığı önceleyen bir sepet yaparak ankete sundu.

İlk araştırmada iki isim öne çıktı…

Eski milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Vahap Seçer…

NABIZDAN DA AYNI İSİMLER ÇIKTI

Her iki isme farklı kesimlerinden, farklı itirazlar yükseldi.

Bunun üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu bir anket çalışması yerine kanaat önderleri ve parti teşkilatıyla görüşmelerle nabız yoklanmasını yapılmasını istedi.

Hatta Mersin’e bazı güvendiği isimleri yollayıp nabız tutturdu.

Gelen bilgiler de Serdal Kuyucuoğlu ve Vahap Seçer’i işaret etti. Bu aşamada Mersin İl teşkilatının tercihinin Vahap Seçer’den yana olduğu da kayda geçirildi.

Kılıçdaroğlu 2 hafta önce kararını Serdal Kuyucuoğlu’dan yana oluştururken, tepkileri de dikkate alıp, iki farklı kamuoyu şirketinden tekrar anket yapmalarını istedi.

Yapılan her iki anketin sonucu geçen hafta Genel Merkez’e ulaştı ve Serdal Kuyucuoğlu bir adım önde çıkarken, ikinci sırada Vahap Seçer yer aldı.

MYK’DA YÜKSELEN İTİRAZ

Bu kapsamda MYK’ya ilk sırada Serdal Kuyucuoğlu’nun adı sunuldu…

CHP lideri Kılıçdaroğlu Mersin ile ilgili görüşünü belirtirken Kuyucuoğlu’nun tanınırlığının anketlerde de yüksek çıktığını vurguladı ve “Kuyucuoğlu, Seçer’in bir adım önünde görünüyor” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar