Çatı İttifakı altında liste birliği formülü?

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (16.03.2022)''Çatı İttifakı altında liste birliği formülü?'' başlıklı yazısı.

TBMM kulisinde dün en çok, “Komisyon ve Genel Kurul aşamasında değişir mi?” sorusu yöneltiliyordu.

Sorunun iktidarı oluşturan AK Parti ve MHP kesiminde sıklıkla sorulmasına nedeni de her milletvekilinin kendisini önceleyerek sandık projeksiyonu yapmasından kaynaklı.

Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında değişiklik getiren yeni düzenleme, ittifakın sayısal avantajını kaldıracağı için, milletvekilleri cep telefonlarının hesap makinalarını açmış yeni duruma göre projeksiyon yapıyor.

Seçim bölgelerinin 2018 sandık sonuçları ve kamuoyu yoklamalarından gelen veriler kapsamında simülasyonlu hesabıyla uğraşıyor.

Girişteki sorunun altında yatan da bu kaygılardan kaynaklanıyor...

Üzerinde durulan diğer soru da ittifaklara ilişkin bu düzenlemeye neden gerek duyulduğu…

SİYASAL MÜHENDİSLİK DEĞİL

Soruyu dün teklifin hazırlanmasında emeği geçen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’a sordum, şu yanıtı verdi:

“İddia edildiği gibi muhalefete dönük siyasal bir mühendislik arayışımız olmadı. Artık oyları toplayıp haksız yere milletvekili olmanın önüne geçtik. Bugün 30’a yakın milletvekili hak ettiği halde Meclis’e gelememiş, onların yerine hak etmediği halde gelenler olmuş. Amacımız haksızlığın önüne geçmek…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar