Çatı aday bitti ittifak masada

CHP-SP-İYİ Parti'nin öncülük ettiği muhalefet kanadında gelinen son durumu anlatan cümle dün akşama kadar şöyle özetlenir: "Çatı aday çıkarmaktan vazgeçildi, sıfır baraj ittifakı ise...

CHP-SP-İYİ Parti'nin öncülük ettiği muhalefet kanadında gelinen son durumu anlatan cümle dün akşama kadar şöyle özetlenir:

"Çatı aday çıkarmaktan vazgeçildi, sıfır baraj ittifakı ise tartışılıyor..."

Abdullah Gül cephesi ise diğer partilerin de desteği olmadan tek başına Saadet Partisi’nin adayı olarak çıkmaya sıcak bakmıyor.

“Üçlü aday yarışına girmek istemiyor...”

Muhalefet cephesinde dün yaşanan gelişmeleri özetlemek gerekirse...

İlk olarak Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümünde Venedik Komisyonu Başkanı ile sohbet ederken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluyanımıza geldi.

Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, “Başkanlık sistemine karşı değilim ama Türkiye’de getirilen sistemin denge denetlemesi eksik, bu da bende demokrasi açısından kaygı yaratıyor” derken, biz Kılıçdaroğlu ile iç politikaya döndük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar