Bütçe sonrasına dönük 3 beklenti

ANKARA'da siyaset dün üç konuya odaklanmıştı... İlki pazartesi başlayacak bütçe görüşmelerinde kimin nasıl bir performans çıkaracağı... Diğeri de sonrasına yönelik iki beklenti...

ANKARA’da siyaset dün üç konuya odaklanmıştı…

İlki pazartesi başlayacak bütçe görüşmelerinde kimin nasıl bir performans çıkaracağı…

Diğeri de sonrasına yönelik iki beklenti…

İlkinin siyasetin geleceğine etkisi nasıl olur kestirmek olası değil, çünkü bütçe görüşmelerindeki tartışmalardan sonuç çıkması geçmiş yıllara özgü, sistem değişikliğinin öncesinde kalmış bir durum.

BÜTÇE’NİN KONUŞMACILARI

Geçen yıl, “Aday olmayacağımı size kim söyledi?” sorusunun yanında bütçede sergilediği performans ile CHP lideri Kılıçdaroğlu dikkatleri üzerinde toplamıştı.

Bu yıl da Kılıçdaroğlu’nun benzer şekilde CHP adına bütçenin başlangıcında konuşma yapacağına vurgu yapılıyor.

Ancak diğer partilerde durum eskisi gibi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’nin açılışı dışında hatip kürsüsünden hitabı gelenekte yer almadığı için bütçe görüşmelerinde konuşması söz konusu değil.

Hükümet adına geçmişte de olduğu gibi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ve AK Parti grup yöneticilerinin söz alması bekleniyor.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar