Başika muhtırası

BÖLGEDE yaşananların en iyi özetini Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhovyapmıştı: “Bugün öpüştüğümüzle yarın çatışıyoruz...” Ankara için de...

BÖLGEDE yaşananların en iyi özetini Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhovyapmıştı:

“Bugün öpüştüğümüzle yarın çatışıyoruz...”

Ankara için de bunun birçok örneği var.

Suriye yönetimiyle yaşanan geçmişten bugüne varan gerilime, Rus uçağının düşürülmesi sonrası Moskova’yla gerilen süreçten ortak operasyona, Erbil’le dost, Bağdat’la gerilimliyken gelinen tersi duruma, Washington ile Ankara arasındaki krizle nereden nereye varıldığı bunun göstergeleri.

Ayrıca İran’dan Brüksel’e uzanan birden çok örneği sıralamak da olası...

Dolayısıyla kalıcı dostluklar sürecinin yıkıldığı, her yeni duruma göre yeniden pozisyonlanma gereğinin duyulduğu döneme tanıklık ediyoruz.

Yani, kesintisiz konumlanma sürecini yaşıyoruz...

BAĞDAT’LA DEVAM

Nasıl ki dün Erbil’le iyi, Bağdat’la kötüyken, bugün yaşanan tersi durumun yarın aksine dönmeyeceğinin de garantisi yok.

Ancak yakın gelecekte tekrar eskiye dönüleceği sanılmasın.

Çünkü Ankara, bir süredir ülkelerle ilişkilerini diplomasinin gerektirdiği gibi başkentleriyle sürdürmekte kararlı.

Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi Bağdat’ı atlayıp Erbil’le ilişkilerin geliştirildiği bir sürece tekrar dönülmeyecek.

Hatta geçmişte her konuda sırtını Türkiye’ye dayayan ve o güvenle gerektiğinde Bağdat yönetimine rest çeken Iraklı Sünni Arapların yeni durumdan hoşnut olmamalarına rağmen devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar