Barışa Türkiye kurgusu…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (08.03.2022)''Barışa Türkiye kurgusu…'' başlıklı yazısı.

SAVAŞIN başlamasından bu yana, ikili görüşmeler bir yana bırakılırsa elle tutulur en önemli gelişme Perşembe günü gerçekleşecek Antalya Zirvesi’dir.

Aslında Rusya ve Ukrayna Dışişleri bakanları, savaş başlamadan önce de Cuma günü başlayacak olan Antalya Diplomasi Forumu’na (ADF) davetliydiler.

Şu ana kadar 80’i aşkın Dışişleri Bakanı’nın geleceğini bildirdiği ADF'nin Münih Güvenlik Konferansı’ndan farkı, diplomasinin diyalog platformu olması…

DİPLOMASİYİ YENİDEN KURGULAMAK

Barış için arabulucu misyonunu üstlenmesi…

Zaten ADF’nin bu yılki başlığı da “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak…” olarak belirlendi.

ADF’nin programında hedefler açıklanırken, “Gerilimleri çözmek, değişimi yönetmek, uyumu kolaylaştırmak ve işbirliğini teşvik etmek için insanlık, güçlü bir diplomasiye ihtiyaç duymaktadır” deniliyor.

Bunun için “diplomasinin yeni bir kurgulamaya ihtiyaç olduğunun” altı çiziliyor.

ADF’nin ortaya koyduğu hedef Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne de önemli katkı sunacak.

Umarım bir barış ile de taçlanır…

Sorunun bu noktaya gelmesinden sonra zor olduğu düşünülebilir.

Ancak Rusya üzerine çalışmaları bulunan akademisyenler dahil, Moskova’da görev yapmış büyükelçiler ve diplomatların genel kanısı çatışmaların 10 gün daha devam edip sonlanacağı noktasında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar