Ayaklanma teşvikli barış arayışı...

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (18.03.2022)''Ayaklanma teşvikli barış arayışı... '' başlıklı yazısı.

EN aykırı tutumdaki ülkeler dahi teyid ediyor ki Türkiye Ukrayna ile Rusya arasında barışın tesisi uğraşında samimi bir gayret içinde.

Sonrasına ilişkin faydası bir yana, bölgesini saran ateş çemberinin uzun vadede yaratacağı etkiyi görüyor ve bugünden söndürmeye çabalıyor.

Karadeniz’in öteki ucu olsa bile, uzun vadede kendisine de yük getireceğini biliyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun iki gündür Moskova- Kiev arasındaki mekik diplomasisine dönüştürdüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da liderler arası telefon diplomasisiyle yönettiği çabadan sonuç çıkar mı?

Umarım, bu uğraş sonunda Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy barışı sağlamak üzere bir araya gelir.

Ancak bunun için şu soruya da yanıt bulmak lazım…

Hem Rusya hem de Ukrayna tarafının “garantör ülke” olmasını istediği Türkiye'ye, barışı tesis etme çabasına içinde bulunduğu Kuzey Atlantik İttifakı ne oranda destek veriyor?

Yanıtını bulmak için ABD’den gelen açıklamalara bakmak yeterli.

UZUN SAVAŞ ARAYIŞI

ABD Başkanı Biden’ın daha dün Ukrayna’ya toplamda 800 milyon dolar tutan askeri yardımın devam edeceğini belirtip, “Şimdi size dürüst olacağım…” diye devam ettiği açıklamasından söz ediyorum:


“Bu uzun ve zorlu bir savaş olacak ancak Putin'in sivillere karşı, ahlaka aykırı saldırılarına karşı Amerikan halkının Ukrayna'ya desteği her zaman sürecek…”

AYAKLANMANIN MALİYETİ…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar