Asıl fırsat batıda doğdu

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (11.03.2022)''Asıl fırsat batıda doğdu'' başlıklı yazısı.

EĞER Rusya- Ukrayna savaşından Türkiye açısından bir fayda aranıyorsa, dün Antalya’da ortaya çıkan görüntüden daha iyisi olmazdı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün hayat bulduğu, bölgesinde Türkiye’nin çatışmaları engelleyen rolünün sergilendiği önemli bir mesajdı.

Bir sonuç çıkmamış olabilir…

Ama savaşın başladığından bu yana ilk kez Ukrayna ve Rusya’nın en önemli siyasi aktörleri, Dışişleri bakanları, Türk Dışişleri Bakanı’nın arabuluculuğu ve ev sahipliğinde bir araya geldi.

Çifte kavrulmuş lokum gibiydi

İkisinin birden Türkiye’de vücut bulmuş olması o denli önemli ki; örneğin Türkiye’nin arabuluculuğunda Cenevre’de de buluşabilirlerdi.

Veya arabulucu tarafı bir başka ülkenin olduğu Antalya buluşması da gerçekleşebilirdi.

Ayrıca bir şey çıkmadığını söylemek de doğru değil…

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun dün altını çizdiği gibi Ukrayna-Rusya ve Türkiye liderlerinin aynı formatta buluşmasının kapısını araladı.

ZİRVE GÖRÜNTÜSÜNÜN GÜCÜ

Her iki ülkeye de eşit mesafede durarak barışa katkının Türkiye’den veriliyor olmasının önemi de cabası…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar