'Almanya ile yavaş yavaş iyi olacağız'

“Almanya ile ilişkimiz yumuşayacak; slowly slowly, yavaş yavaş; bekleyin göreceksiniz...” Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sohbetimizde kararlı ses tonuyla bunu söylerken, Almanya ile ilişkilerin...

“Almanya ile ilişkimiz yumuşayacak; slowly slowly, yavaş yavaş; bekleyin göreceksiniz...”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sohbetimizde kararlı ses tonuyla bunu söylerken, Almanya ile ilişkilerin iyileşeceğinden emindi.

Hatta bu sohbetimize zemin teşkil eden “iyileşme olacağının” ilk sinyalini de birkaç dakika önce sahnede yaptığı konuşmada verdi:

“Ülkelerin siyasetçileri arasında görüş ayrılığı olabilir; bazı sorunlar da yaşanabilir. Bizlerin görevi samimi olarak bu sorunları aşmaktır. Bunun için çabalıyoruz. Siyasiler arasında sorun yaşarken halkı cezalandırmaktan kaçınmalı.”

Bunun hemen ardından sabah saatlerinde golf sahalarını dolaşırken karşılaştığı bir Alman vatandaşının kendisine söylediklerini de şöyle aktardı:

“Golf oynamak için gelmiş bir Alman ile karşılaştım; ‘Bizim siyasetçiler zehirliyorlar; gitmeyin diyorlar. Ama görüyorum ki Antalya’nın tadını İngilizler çıkarıyor’.”

Her şeye rağmen tatil için Türkiye’yi tercih eden turistlere ve turizm yöneticilerine de teşekkür etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar