AK Parti İl başkanları: "Biz neyiz, sistemdeki yerimiz, statümüz ne?"

AK Parti'de seçim sonrası ortaya çıkan sıkıntılara çözüm bulmak için gruplar halinde milletvekilleri dinlenmişti. Önceki gün de büyükşehir belediye başkanlarının da katılımı ile genişletilmiş il başkanları toplantısı yapıldı.

Şunu belirtmeliyim ki milletvekillerinin aktardığı sıkıntının iki katı il başkanlarında mevcut.

Bunun temel kaynağını da bir yılını dolduran sistemin tam oturmamış olmasının yanı sıra, yeni sistemde il başkanlarının statülerinin belirlenmemesinin yarattığı sıkıntı yatıyor.

Nitekim toplantının ağırlıklı bölümünde de il başkanları yeni sistemle "itibar" kaybına uğramanın hayıflanması içinde olmuş, makam ve statü tanımlanmasının yarattığı belirsizlikten yakınmış.

Bir de hükümet ile olan ilişkilerinin eskisi gibi yürümüyor olmasından şikayet etmiş.

SİSTEMDEKİ YER SORGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basına açık konuşmasını yaptıktan sonra, Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un devam ettirdiği toplantıda ortaya çıkan durumu en iyi özetleyen bir il başkanının şu örneklemesi olmuş:

"Seçim teşkilatın sırtında kazanılır... Hükümetimizi kurduktan sonra, Genel Müdür, Daire Başkanı olabilmek için onlarca kez kapımıza gelen, bizi ataması için her gün defalarca arayan kişiler, şimdi bayramda, resmi törenlerde benim 10 adam önümde duruyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum