"AİHM kamu görevlisine hakareti suç saymıyor..."

Ordu VIP olayı bayramdan bu yana üzerinden üç haftaya yakın zaman geçmesine karşın AK Parti tarafından dinamik tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu önceki gün bir başka aşamaya taşıyıp aynen şöyle dedi:

“İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlu'nun) önünü kesebilir.”

Belli ki hukukçular Cumhurbaşkanı’na İmamoğlu’nun pazar günü yapılacak seçimden galip çıksa bile, “Ordu Valisi’ne hakaret ettiği için” görevini sürdürmesine imkan bulunmadığını rapor etmiş.

Eğer dava açılır ve mahkeme de böyle bir karar verirse, bu cepheden bakınca sürecin bu şekilde sonuçlanacağı öngörülebilir.

Çünkü Türk Ceza Kanunu’nun “Şerefe Karşı Suçlar Hakaret” başlığıyla cezayı düzenleyen 125’inci maddesi, “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı” hakarette bulunanlara “alt sınırı bir yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası” verilir hükmünü taşıyor.

Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesi de “kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılan veya affa uğramış olsa bile devlet güvenliğine karşı suç işleyenlerin devlet memuru olamayacağına” hükmediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar