Adayların ekran avantajları

Seçime 10 gün kala gündem iki liderin İstanbul için ne vaat ettiklerinden çok, pazar günü karşılaşacakları ekran mücadelesine kilitlendi.

Şunu baştan belirteyim ki Türk demokrasisi açısından önemli bir program olacak; İstanbullu kendisi için kimin ne vaat ettiğini görecek.

Tabi ekran düellosuna döndürülüp, yine icraatlar bir kenara bırakılmazsa…

Bunun olmayacağı umudu ile adayların ekrandaki avantajları ve dezavantajlarını sıralamak gerekirse…

Ekran karşılaşması önerisini ilk kez arkadaşım Didem Arslan Yılmaz dile getirdiğinde, Cumhur İttifakı'nın AK Parti’li adayı Binali Yıldırım’ın “arkadaşlara danışmam lazım” demesi kendisinin geri plana düşmesine de yol açmıştı.

Karşı taraf boş durmayıp anında sosyal medya hamleleri ile “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışmadan iradesiyle karar veremiyor” algısını pompalamaya başlamıştı.

Binali Yıldırım ne demek istediğine ilişkin açıklama yapsa da bu algının önüne geçmekte ciddi anlamda zorlanmıştı.

LEHİNE ÇEVİRDİ

Bayram sonrası gelişmeler, Yıldırım’ın süreci lehine çevirme konusundaki taktikleri önemli bir yer tuttu ve oluşan algıyı yıkmayı başardı.

Program moderatörlüğüne Uğur Dündar’ı önermesi, hangi sahada olursa olsun rakibi ile ekrana çıkmaya hazır olduğunu belirtmesi, rakibine karşı ön almasını sağladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar