6'dan beşi razı, biri karşı…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (11.05.2022)''6'dan beşi razı, biri karşı…'' başlıklı yazısı.

SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun yeni turu ile tekrar gündeme geldi.

Aranan, Millet İttifakı içinde alt ittifak; yani ittifak içi ittifak oluşturmak.

Özetle, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarıp, milletvekili seçiminde ise Millet İttifakı içinde üçlü ittifak oluşturmayı hedefleyen formülden söz ediyorum.

İttifak içindeki ittifakın üç unsuru olarak adı geçen de Saadet, DEVA ve Gelecek partileri.

Karamollaoğlu, bu kapsamda önceki gün ilk olarak DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti.

Birlikte olmaları halinde %3 oranını aşıp Hazine yardımını almayı kolaylaştırmanın ötesinde, 1991 seçimlerinde RP ile MÇP ve IDP ittifakında da görüldüğü gibi çok daha yüksek oya ulaşılabileceğine atıf yapmış.

Ancak DEVA lideri Babacan geçmişte de olduğu gibi bu modele sıcak bakmamış, “Parti kurullarımızın aldığı karar gereği biz seçime bir başka partinin logosu altında girmeyeceğiz, kendi kimliğimizle seçime katılacağız” yaklaşımını yinelemiş.

Burada dikkat çeken, bir ittifak içinde olmayacağız anlamına gelmiyor.

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in de dün telefon sohbetimizde altını bir kez daha çizdiği gibi, “muhtemel ittifaklara kapı kapatmış da değil…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar