Kurtulmuş: ABD kendine baksın

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, en sakin haliyle bir döneme damgasını vuran açıklamalarıyla dikkat çeker. Öncesinde de Suudi Arabistan’daki siyasi idamlara karşı “Siyasi idam cezalarının...

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, en sakin haliyle bir döneme damgasını vuran açıklamalarıyla dikkat çeker.

Öncesinde de Suudi Arabistan’daki siyasi idamlara karşı “Siyasi idam cezalarının hepsine karşıyız” cümlesiyle anımsanır.

Doğru bildiği sözden bir adım geri durmaz.

Bu kez de benzer bir çıkışı ABD için yaptı, “Kendi demokrasisine bir baksın” dedi.

Bütün bunları da Çin’de Türk Yılı ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen etkinlik için Şanghay’da sabah kahvaltısı yaparken gerçekleştirdiğimiz sohbette dile getirdi.

Önce, Çin Turizm ve Kültür Bakanı Luo Şugang’ın, “Türk Yılı”nın kapanış töreni için Tiananmen Meydanı’nda 3 yıllığına dolu görünen büyük tiyatro salonunu tahsis sözü vermesi; Yunus Emre Enstitüsü’nün kurulması için elinden gelen çabayı göstereceği sözünü biz gazetecilerin önünde de dile getirmesine dönük birçok olumlu gelişmeyi sıraladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar