Ezik şiddet

TRAFİKTE sürekli taciz eder. Yol verirsiniz önü boşalmasına karşın ilerlemez; yanından geçip gitmenize de izin vermez. Kornaya bastığınız anda ise içindeki canavar çıngar çıkarmak için...

TRAFİKTE sürekli taciz eder.

Yol verirsiniz önü boşalmasına karşın ilerlemez; yanından geçip gitmenize de izin vermez.

Kornaya bastığınız anda ise içindeki canavar çıngar çıkarmak için hortlar...

Cüret etme cesareti de zirveye tırmanır.

Akşam evinde yemeğini yedikten sonra, sabah otomobilinde gösterdiği davranışı dijital bulvarda sergiler, önüne gelene nefret söylemini sallar.

Alman sosyolog Norbert Elias bu davranışların nedenini, “kendilerini itilmiş kakılmış, özgüvenlerini kaybetmiş kaygılı birey hissetmelerinin verdiği içsel düşüşe bağlar” ve ekler:

“Düşüş yolunda ne kadar zayıf, ne kadar endişeli ve ne kadar çaresiz olurlarsa, ayrıcalıkları için sırtlarını duvara verip savaştıkları hissini ne kadar şiddetli duyarlarsa, genellikle davranışları o kadar kaba, gurur duydukları uygar davranış standartlarını hiçe sayıp yok etmeleri tehlikesi o kadar büyük olur.”

Bu tiplerin öz imgelerinin, yani “zihninde tasarladığı, gerçekleşmesini düşündüğü hayal ve hülyaların başka her şeyden üstün ve kıymetli olduğuna” da vurgu yapar.

**************

DIŞLANMIŞ KOALİSYONU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar