Dokuz kişi arayışı

Anayasa değişiklik teklifinin ilk adımında 14 firenin ortaya çıkmış olması AK Parti ve MHP yönetimi açısından da sürpriz oldu. Maddelerine geçilmesine ilişkin ilk oylama sonucunun kritik eşik olan...

Anayasa değişiklik teklifinin ilk adımında 14 firenin ortaya çıkmış olması AK Parti ve MHP yönetimi açısından da sürpriz oldu.

Maddelerine geçilmesine ilişkin ilk oylama sonucunun kritik eşik olan 330’un biraz üzerinde, 338 oyla sonuçlanması ikinci turda maddeleri riske sokacağı kaygısını ortaya çıkardı.

Aktarıldığına göre, iki parti yöneticileri birlikte yaptıkları ilk değerlendirmede “Hayır” oyu veren 14 kişiyi masaya yatırdı.

MHP’den 5 milletvekilinin oylamada ret oyu vereceğini daha önce açıkladığı dikkate alındığında, ret veren 14 vekilden geriye kalan 9’unun kim olduğu üzerinde yapılan değerlendirmeden sonuç alınamadı.

AK Parti yönetiminden dün sabah gelen “Fireler MHP’den” açıklamaları ise yeni bir tartışma yarattı.

MHP yöneticilerinden biri, “Firelerin tamamının bizden olduğu yönündeki açıklamaların ileriki oylamalarda sorun yaratacağı konusunda AK Parti’yi uyardık” dedi.

ÇATLAĞI GENİŞLETİR

Buna neden de lideri Bahçeli oyunun rengini açıkladığı için MHP’de birçok milletvekilinin teklife kabul oyu veriyor olması.

Nitekim dün içlerinden biri, “Genel Başkan’ın bir bildiği vardır diye ‘Evet’ diyorum, yoksa babam mezardan çıksa bu teklife oy vermem” diyerek “kerhen evet” dediğini açıkladı.

MHP yönetimi içerideki sıkıntıyı bildiği için, “Firenin tamamı MHP’den geldi” açıklamalarının, “kerhen evetçi” milletvekillerini, “Madem bizde fire çok, ben de destek vermeyeyim” yönünde etkileyeceğinden endişe ediyor.

Buna karşın, 14 fireden tespit edilemeyen 9’unun tamamı olmasa da ağırlıklı bölümünün MHP’den geldiği kabul görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar