Zerrab'a büyük ödül!

Siyasette ilkelerin ve ahlakın egemen olduğu, toplumun genel hassasiyetlerinin ön planda tutulduğu ülkelerin yöneticileri, isimleri büyük yolsuzluk olayları ile anılan kişi ve kurumlardan uzak durmaya çalışırlar.Hatta bu...

Siyasette ilkelerin ve ahlakın egemen olduğu, toplumun genel hassasiyetlerinin ön planda tutulduğu ülkelerin yöneticileri, isimleri büyük yolsuzluk olayları ile anılan kişi ve kurumlardan uzak durmaya çalışırlar.
Hatta bu kişiler ile fotoğraf vermemeye gayret ederler. Zira bu fotoğrafların toplumun genelini rahatsız ve rencide edeceğini düşünürler.
Bizim gibi ülkelerde ise tam tersi olur.
İsimleri Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk iddiaları ile anılan ve “şaibeli mahkeme kararları ile” sözüm ona aklanan kişiler, devlet erbabı tarafından baş tacı yapılır, bu kişilerle aynı karede fotoğraf vermek için yarışa girilir.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) Rıza Zerrab’a verilen ihracat şampiyonu ödülü törenini izlerken bu duygular içinde idim.
Zerrab, ödülünü Erdoğan’ın da katıldığı bir törende Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.
Erdoğan’ın “çok hayırsever bir kardeşimizdir” dediği, Eski Bakan Muammer Güler’in “önüne yatarım” diye haykırdığı, Eski bakan Zafer Çağlayan’a 700 bin liralık saat aldığı ortaya çıkan Rıza Zerrab’a devlet erkânının eliyle “büyük ödül” verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar