Yunanistan’la neler oluyor?

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, darbeci subayların Türkiye’ye iade edilmemesi yönünde karara verince, Türkiye ilginç bir atak yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kardak kayalıklarının bulunduğu bölgeye...

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, darbeci subayların Türkiye’ye iade edilmemesi yönünde karara verince, Türkiye ilginç bir atak yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kardak kayalıklarının bulunduğu bölgeye ziyarette bulundu. Bu esnada, Türkiye’ye ait hücumbot, Yunanistan’a ait askeri botlar tarafından engellenmek istendi. Çıkan gerginliğe rağmen Orgeneral Akar, Kardak bölgesini ziyaret etti ve geri döndü.

En üst düzeyde bir askeri yetkilinin Türkiye ile Yunanistan arasında 1996 yılında savaşın eşiğine geldiğimiz bu bölgeye, hücum botlarla yaptığı ziyaretin mesajı açık:

“Bölgedeki haklarımızdan vazgeçmedik, her an her şeye hazır olun, Türkiye burada!”

Türkiye, egemenlik haklarını korumak konusunda elbette tavizsiz bir politika izlemeli. Keşke Genelkurmay Başkanı Kardak’ın etrafında dolaşmayıp, Kardak kayalıklarına çıkarak daha somut bir mesaj verseydi.

Oysa mesele Kardak mesele değil. Yunanistan bugüne kadar 18 adamızı resmen gasp etti.

Bu adalardan mesela, Aydın ilimize bağlı Eşek adası Yunan Cumhurbaşkanı Karalos Papulyos tarafından ziyaret edilirken adaya asılan tabelada “Yunanistan Cumhuriyeti Kuzey Ege Bölgesi, 12 Ada ili, Eşek Adası Nahiyesi” yazmakta idi. Lozan Anlaşması’na göre de, 1943 yılında yayınlanan İngiliz haritasına göre Eşek Adası, Türkiye’ye aittir.

Mesela, Aydın iline bağlı Marathi Adası, 2004 yılından beri Yunan işgali altındadır. 4 Ocak 1932'de imzalanan Türk-İtalyan Sözleşmesi'nin birinci maddesinde de Marathi Adası'nın Türkiye'nin egemenliği altında olduğu belirtilmiştir. 1943 tarihli İngiliz haritasında ve 1951 tarihli Amerikan haritasında, Marathi Adası'nın Türkiye'ye ait olduğu açıkça gösterilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar