Yunan küstahlığı

Yunanistan, Ege’de Türk bayrağı taşıyan bir kuru yük gemisine silahlı saldırıda bulundu. Türk bandıralı gemi delik deşik oldu. Şans eseri ölü ve yaralı yok.Olaya Türkiye’nin tepkisi çok...

Yunanistan, Ege’de Türk bayrağı taşıyan bir kuru yük gemisine silahlı saldırıda bulundu. Türk bandıralı gemi delik deşik oldu. Şans eseri ölü ve yaralı yok.Olaya Türkiye’nin tepkisi çok cılız oldu. O kadar cılız ki, dışişlerinin açıklaması adeta “yok hükmünde” bir açıklama. “Ne olur bir daha böyle bir saldırı yapıp da bizi sıkıntıya sokmayın” dercesine acziyet kokan bir açıklama.

Oysa saldırı uluslararası sularda meydana geldi. Yani olay yeri Yunan egemenlik alanı değil. Olayda ölü ve yaralılar olabilirdi. Ve Yunan askeri, güvertedeki Türk bayrağını “göre göre” saldırdı.

Eskiden Yunanistan, Türk bayrağının dalgalandığı bir gemiye saldıramazdı, böyle bir şeyi aklının ucundan bile geçiremezdi, biraz sıkardı!

Unutmadan söyleyelim, Türk Silahlı Kuvvetleri de yine aynı cılızlıkta bir açıklama yapmakla yetindi, olayı yakından takip ettiklerini, olay yerine iki hücumbot gönderildiği vurgulandı açıklamada.

Atı alan Üsküdar’ı geçmiş, gemimiz delik deşik olmuş, biz açıklamalarla avunuyoruz!

Oysa Türk askeri şu anda El Bab’ta, Cerablus’ta 50 derece sıcaklıkta Ortadoğu’ya nizam vermek peşinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar