Yok, birbirinizden farkınız!

7 Haziran seçimlerine az bir zaman kala Meclis’te temsil edilen partiler, “biz hepimiz aynıyız; yok bir birimizden farkımız” korosunun bir parçası olduklarını terennüm ediyorlar. CHP, aylardan beri Amerika’nın sesi...

7 Haziran seçimlerine az bir zaman kala Meclis’te temsil edilen partiler, “biz hepimiz aynıyız; yok bir birimizden farkımız” korosunun bir parçası olduklarını terennüm ediyorlar.

CHP, aylardan beri Amerika’nın sesi olarak bilinen Kemal Derviş’e çağrı yapıp “gel seni bakan yapalım” diyerek olmamış bir iktidara don biçmenin ötesinde, “biz gönülden Amerikancısıyız” mesajı veriyor.

MHP’nin bir genel başkan yardımcısının çok yakın bir dostuma söylediği “Amerika ile temas halindeyiz, artık sıra bizde” sözlerinin ne anlama geldiği aşikâr.

AKP’nin Kürt açılımı politikasına olası bir CHP iktidarının nasıl bakacağı da meçhul değil. Kürt açılımı konusunda CHP’nin 1989’da hazırladığı raporda, “Kürt sorununa değinilerek, ana dilde eğitim, Kürtçe enstitüler kurulması, koruculuğun kaldırılması hatta üniter yapıdan vazgeçilmesinin sinyallerini veren ifadeler geçiyor.

AKP ile CHP, Kürt sorununda “maziden müttefikler!”

CHP, aslında bütün bunların başkanlık sistemi ile olacağını biliyor olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar