Yezidi siyaset

Bülent Arınç, AKP tarafından harcanan son isimlerden biri olmanın acısıyla dava arkadaşlarına karşı sert açıklamalarda bulunuyor. Söyledikleri şeyler örneğini daha önce de...

Bülent Arınç, AKP tarafından harcanan son isimlerden biri olmanın acısıyla dava arkadaşlarına karşı sert açıklamalarda bulunuyor. Söyledikleri şeyler örneğini daha önce de gördüğümüz gibi 'güç ve yetki' elinden alınan kişilerin klasik isyanını yansıtıyor.

Konuşmasının çok şeyi değiştireceği zaman konuşmayıp derin bir teslimiyet sergileyenlerin, bugün isyana hakkı yoktur diye düşünüyorum.

Öncelikle Bülent Arınç’ın söylediklerinden bir demet aktaralım:

“Yezid kadar olmasa bile, yazarlarımız-çizerlerimiz Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar. Ellerinde mızrak yok ama insanların haysiyetlerine o kadar alçakça saldırıyorlar ki, Yezid bunları görse kıskanırdı. Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir.”

Türk siyasetinde gurur ve kibir abidesi olarak bilinen bir kişinin bugün kendisini eleştiriyorlar ve ekranlarda yer vermiyorlar diye yandaş medyanın bazı kesimini Yezid’likle hatta Yezid’den bile öte davranmakla suçlaması ‘eski dostlarda’ şok etkisi yaptı.

Arınç, aynı açıklamasında “Ben Hz. Hüseyin’in tarafındayım” diye de ekliyor.

Peki, Sayın Arınç, madem Hz. Hüseyin’in tarafındaydınız da “Biz Yezid’in tarafını tutuyoruz” diyen ve Erdoğan’ın uzun yıllar akıl hocası ve danışmanı olan Mehmet Metiner’le  neden yan yana durdunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar