Vurun birbirinize!

1 Kasım seçimlerinden sonra da ülkedeki gergin ortamın durulmayacağına ciddi veriler var. Buna göre seçimlerden sonra Erdoğan’ın “hükümete el koyma” ihtimali gündemde. Hem de Anayasaya göre! Anayasanın...

1 Kasım seçimlerinden sonra da ülkedeki gergin ortamın durulmayacağına ciddi veriler var. Buna göre seçimlerden sonra Erdoğan’ın “hükümete el koyma” ihtimali gündemde. Hem de Anayasaya göre!

Anayasanın 114. maddesinin son bendinde şöyle diyor:

“Geçici Bakanlar Kurulu (seçim hükümeti) seçim süresince ve yeni Meclis toplanıncaya kadar vazife görür.

Bu maddeye göre seçim hükümetinin yenisi kurulana kadar görevde kalma yetkisi yok. Meclis toplandığı anda seçim hükümetinin görevi biter ve Erdoğan, yeni hükümet kuruluncaya kadar görevi devralır!

Şu anda Erdoğan’a yakın isimler medyadaki ulakları vasıtasıyla kamuoyunu bu teoriye alıştırmaya çalışıyorlar. Teori diyorum zira Anayasanın 114. maddesinden böyle bir sonuç çıkarmak olsa olsa ahmaklık olur. Zira yerleşmiş teamüller var ve ülkede yeni hükümet kurulana kadar eskisi görevde kalır.

Ben bu dehşet senaryosunu Erdoğan’ın kulağına hangi anayasa profesörünün üflediğini ve medyada şimdiden kulise başladığını tahmin ediyorum!

Bu söylentiler dolaşırken bir de seçimden sonra AKP’den ayrılacak olan bir grubun yeni bir parti kurup Devlet Bahçeli’nin deyimiyle “5. Parti olarak” koalisyona katılma ihtimalinden bahsediliyor. Bu isimler arasında Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Nihat Ergün, Nimet Baş’la birlikte çok sayıda milletvekilinin adı geçiyor.

Erdoğan’a karşı cephe açtıkları izlenimi veren bu olası hareket, herhalde en çok milli görüşçüleri sevindirmiştir. Zira bugünkü AKP hareketi, Erbakan’a ihanet eden isimlerden oluşmuştu. İhanet edenin ihanete uğraması doğaldır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar