Vatikan'ın kanlı eli!

Papa Francesco, “20. Yüzyılın en büyük soykırımının Ermenilere yapılan soykırım olduğunu” söyledi. Bu durumda Vatikan, resmi olarak 1915 olaylarına soykırım olarak baktığını ilan...

Papa Francesco, “20. Yüzyılın en büyük soykırımının Ermenilere yapılan soykırım olduğunu” söyledi. Bu durumda Vatikan, resmi olarak 1915 olaylarına soykırım olarak baktığını ilan etmiş oldu.

Soykırım olarak nitelendirdikleri 1915 tehcirinin temelinde, her taraftan bizi kuşatmış olan düşmanla savaşırken, Ermenilerin de bu karışıklıkta isyana yönelmesi olmuştur. Ermeniler, Osmanlıya isyan etmeselerdi, sivil-asker demeden Osmanlıya saldırmasalardı bugün ne tehciri ne de soykırımı konuşacaktık.

Daha önemlisi, Osmanlıya saldıran Ermenilerin kiliseler tarafından sınırsızca desteklenmesi her türlü silah ve iaşenin sağlanması idi. Bugün konuştuğumuz Ermeni tehcirinin baş sorumluları kiliselerdir.

İsyan öncesine gidelim:

Patrikhane, bütün kiliselerin yöneticilerini, Taşnak-Hınçak gruplarının liderlerinden seçmiş, ruhban okullarında çeteciler tarafından ders verilmesini sağlamıştır. Van’daki Akdamar Kilisesi’nin patriği Mıdırıgıç Hırimyan, dini ayin yapmaktan çok bağımsız Ermenistan kurulması için çalışıyordu. 1858’de Van’da Varak Manastırı’nda kurduğu matbaada bağımsız Ermenistan fikrini yaymaya çalışıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar