Vatandaş Mehmet Bey'den Haydar Baş'a mektup

Kendisiyle henüz tanışma fırsatı bulamadığım ama bana sürekli dopdolu mektuplar gönderen Kadıköy’deki değerli okurum, emeklilerin yürekli temsilcisi Mehmet Hilmi Bey’den yeni bir mektup aldım. Mehmet Bey en son...

Kendisiyle henüz tanışma fırsatı bulamadığım ama bana sürekli dopdolu mektuplar gönderen Kadıköy’deki değerli okurum, emeklilerin yürekli temsilcisi Mehmet Hilmi Bey’den yeni bir mektup aldım. Mehmet Bey en son bir kaç gün önceki “AKP yapar mı, yıkar mı?” başlıklı yazımda da köşeme konuk olmuştu.
Mehmet Bey, vatandaşlık maaşının ne kadar önemli ve zaruri bir proje olduğunun ve bu projenin neden desteklenmesi gerektiğinin kendi açısından haklı gerekçelerini şöyle anlatıyor:
“Sayın Profesör, ekonomist, MEM müellifi, hesap uzmanı, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, bağımsızlık aşığı BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın herkes için hayata geçirdiği vatandaşlık maaşı benim için bir sürprizdir ki, milli servet herkesin hakkı ise herkese verilen bu paradan ben de memnun olduğumu ifade ederim.
Vatandaşlık maaşı modeli gerçekten büyük bir modeldir, bunu neden önemsediğimi sizlere ifade edeyim istedim:
Bir çocuk haberi yer almıştı gazetelerde... Anne; sütü olmadığı için, süt alabilecek parası da olmadığından, çocuğuna süt içiremediğinden bebek ölmüştü. Yine yakın bir tarihte, bir anne haberi daha yer aldı. Anne, süt bulup bebesine içiremediğinden, bebeyi kandırarak oyalamak için şeker koyduğu çay suyunu bebesine verdiği ile ilgiliydi o haber, daha doğrusu bebesini şekerli çay suyu ile kandırdığı haberi idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar