Türkiyenin miadı doldu mu?

Erdoğan’ın son TOBB toplantısında yaptığı konuşma, devlete ve devletin kurumlarına bakışında geldiği noktayı net olarak ortaya koyuyor.Hele hele şu cümle “eline tam yetki geçerse” devleti ne...

Erdoğan’ın son TOBB toplantısında yaptığı konuşma, devlete ve devletin kurumlarına bakışında geldiği noktayı net olarak ortaya koyuyor.
Hele hele şu cümle “eline tam yetki geçerse” devleti ne hale getireceğini bariz bir şekilde anlatıyor:
“Eski Türkiye tüm kurumları, tüm uygulamaları tüm alışkanlıklarıyla artık miadını doldurdu.”
Erdoğan’a göre devletin bütün kurumları ‘ömrünü tamamlamış’ durumda. Bütün kurumların içine parlamento, yargı, TSK, emniyet, istihbarat, eğitim, maliye, hepsi giriyor.
Eğer “miadı doldu” yerine ‘bütün kurumlar mahvoldu’ deseydi anlardık!
Zira son 13 yılda devletin bütün kurumları mahvedildi.
Ne bağımsız yargı kaldı, ne güçlü bir ordu, ne polis teşkilatı, ne dış ilişkilerde saygınlık, ne eğitimde millilik, ne güvenlik, ne özgür basın, ne şu, ne bu.
Hepsini mahvettiler.
Çadır devletinden beter olduk.
Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, bir partili gibi AKP için oy istiyor. Muhalefete çatıyor. Bazen eline Kuran alıp ‘tehlikeli bir din istismarı’ sergiliyor, bazen devletin özerk kurumlarının başkanlarına saldırıyor.
Kurumları ıslah etmek, aksayan yanlarını düzeltmek, çağın gereklerine uygun reformlarla takviye etmek yerine “tek adama” daha bağlı hale gelmeleri için yollara düşüp, “Verin 400 vekil, sistemi de devleti de değiştireyim. Devletin kurumları miadını doldurdu” demek devlet geleneğimizde olamayan bir tutum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar