Türkiye’de çok ciddi güvenlik sorunu var

Ankara’da patlayan son bombalar gösterdi ki, refah ve huzur ülkesi olması gereken Türkiye, bombaların patladığı herhangi bir Ortadoğu ülkesi haline getirildi. Artık Suriye’den, Yemen’den, Irak’tan bir farkımız...

Ankara’da patlayan son bombalar gösterdi ki, refah ve huzur ülkesi olması gereken Türkiye, bombaların patladığı herhangi bir Ortadoğu ülkesi haline getirildi. Artık Suriye’den, Yemen’den, Irak’tan bir farkımız kalmadı.
Başarılarla övünen iktidarın, ortadaki bu açık başarısızla ilgili bir bedel ödeme girişimi olmaması, güvenlik zafiyetinin daha da derinleşeceği anlamına geliyor.
Türkiye, 1 Kasım seçimlerine “koalisyon gelirse kaos, gerginlik ve huzursuzluk gelir, en iyisi tek başına iktidar, AKP tek başına iktidar olursa akan kan da durur, terör de biter” kara propagandasıyla girdi.
Sonuçta AKP seçimi kazandı ama tek başına iktidar huzur değil huzursuzluk getirdi.
Seçimlerden sonra Türkiye, Cumhuriyet tarihinin zor günlerini yaşıyor.
PKK, tarihimizdeki en kanlı eylemlere imza attı. Son 7 ayda 300’ye yakın can kaybettik.
Cumhuriyet tarihimizde ilk defa “şehirlerin, ilçelerin kontrolü” adeta PKK’nın eline geçti.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa onlarca ilçeden kitleler halinde göçler başladı, şehirler, kasabalar boşaldı.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa, binlerce öğretmene “görev yaptığınız şehirde can güvenliğiniz yok, derhal boşaltın” diye mesajlar çekildi.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa IŞİD, PYD gibi yabancı ülke topraklarında savaşan örgütler Türkiye’yi kana buladı, yüzlerce cana kıydı.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa bazı illerimizdeki havaalanlarımız güvenlik sebebiyle uçuşa kapatıldı, bazı havaalanlarımıza roketli saldırılar oldu.
İnsanlarımız, 12 Eylül darbesi öncesinden bile beter bir can güvenliği korkusu yaşamaya başladı.
Bütün bunlar AKP’nin “tek başına iktidar olamazsak çok kötü olur” propagandasındansonra meydana geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar