Türkiye ve risk analizi

Yunanistan’ın Kardak Kayalıkları etrafındaki gövde gösterisinin bir adım sonrası kıta sahanlığını 12 mile çıkarma planıdır. Yunanistan’ın Kardak kriziyle aynı anda Türk askerinin...

Yunanistan’ın Kardak Kayalıkları etrafındaki gövde gösterisinin bir adım sonrası kıta sahanlığını 12 mile çıkarma planıdır. Yunanistan’ın Kardak kriziyle aynı anda Türk askerinin Kıbrıs’tan çıkmasının şart olduğunu da açıkça söyleme cüretinde bulunması da bir kenara yazılmalı.
Hatta 2016 sonlarında Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis ile Savunma Bakanı Panos Kammenos Türkiye'yi görüşmek üzere bir toplantı yaptıkları ve toplantıda Yunan Genelkurmay Başkanının “Türkiye ile bir savaşa girilmesi halinde en iyi zamanın şimdiki zaman olduğu görüşünü” gündeme getirdiği de basında yer aldı.
Türkiye’nin,15 Temmuz darbe denemesi sonrası var gücüyle ülkede güvenliği tesis etmek ve şer odaklarının tasfiyesi için çaba harcamasını bir zafiyet olarak gören Yunanistan’ın, aynı anda hem Ege’de hem Kıbrıs’ta tarihi hesaplarını bir biri ardına gündeme getirmesi ve hatta ‘savaştan’ dahi bahsedebilecek pişkinliğe ulaşması, milli güvenliğimizin ne büyük tehdit altında olduğunu da ortaya koyuyor.
Bütün bunlar olurken Türk askeri aynı anda ve aynı süreçte Suriye topraklarında, El Bab’ta, Suriye ordusuyla karşı karşıya gelmiş/getirilmiş bulunuyor.
Ege’de her an bir kıvılcım çıkma ihtimali gündemde iken aynı kıvılcımın Suriye topraklarında, üstelik tam da barış görüşmeleri sırasından karşımıza çıkması ‘bölge ile ilgili yeni bir stratejik planlama yapmamız’ gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar