Trabzon’dan Afrika’ya giden yol

Bugün Trabzonlu hemşerilerimi belki üzeceğim ama bazen gerçeklere ulaşmak için üzmek de gerekiyor. Trabzon'un iki önemli geçim kaynağı var; biri deniz, diğeri fındık. Elbette nüfusun önemli bir...

Bugün Trabzonlu hemşerilerimi belki üzeceğim ama bazen gerçeklere ulaşmak için üzmek de gerekiyor. Trabzon'un iki önemli geçim kaynağı var; biri deniz, diğeri fındık. Elbette nüfusun önemli bir kısmını geçim anlamında ilgilendirmiyor bu iki temel gelir kaynakları ama fındıksız ve balıksız/balıkçısız Trabzon da yok hükmündedir.
Kötü haberler art arda geldi Trabzon'dan. Ama yerel basına baktım olup bitenden haber veren yoktu. Geçen hafta Trabzon'da idim, vatandaşa sordum, kimsenin umurunda değildi olanlar bitenler. Daha çok referanduma odaklanmışlar, referandumdan çıkacak sonuçlarlarla ülkenin nasıl şaha kalkacağına odaklanmışlardı.
Oysa Trabzon'da iki felaket haberi kara bulutlar gibi şehrin ve Karadeniz'in üzerinde dolaşıyordu.
Birincisi, Türkiye'nin fındık devi olan Oltan Gıda'nın İtalyanlara satılması sonrası Oltan Gıda'nın adının resmen Ferrero olarak değiştirilmesiydi. Karadeniz bölgesinin en büyük fındık alıcısı olan firmayı alan İtalyanlar, firmanın adını Ferrero olarak değiştirdi.
Devletin Fiskobirlik'ten elini çekmesi ile sahipsiz kalan ve fındık taban fiyatının belirlenmesinde tüccarın eline itilen vatandaşlar, şimdi de İtalyan sermayesinin kucağına itildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar