Trabzon’da misyoner kavgaları

Bu köşede uzun yıllar memleketim olan Trabzon’daki misyoner faaliyetlerin boyutuna dikkat çeken yazılar yazdım. Yapabileceğimiz tek şey buydu: Yazmak. Gördüklerimizi, duyduklarımızı anlatmak.Ama dinleyenlerden ziyade kulak...

Bu köşede uzun yıllar memleketim olan Trabzon’daki misyoner faaliyetlerin boyutuna dikkat çeken yazılar yazdım. Yapabileceğimiz tek şey buydu: Yazmak. Gördüklerimizi, duyduklarımızı anlatmak.
Ama dinleyenlerden ziyade kulak tıkayanların sayısının arttığı bir ülkede “ne haliniz varsa görün” demekten de kendimizi alamadığımız oldu. Epeydir Trabzon’u yazmıyorum. Trabzon’un son ve en güzel sahiline futbol sahası yapan ve tam da bu süreçte küme düşme hattına doğru giden Trabzonspor’la ilgili bir yazı tasarlıyordum ki, “gel de yazma!” dedirten bir haber geldi önüme.

Trabzon’daki farklı misyoner grupların birbirine düştüğü, mahkemelik olduğu bir olay bu.

Anlatalım:

Koreli 3 çocuk annesi S.L, Trabzon’da bulunan Karedeniz Teknik Üniversitesi’nde Korece dersi vermektedir. Koreli kadın Evangelist Hristiyandır. Komşusu Sezgin S. ise, Trabzon’daki Protestanların “pastörüdür” ve kendi ifadesine göre Karizmatik Kilisesi üyesidir. Yani her ikisi de Hristiyandır ve farklı mezheplere mensuptur.

Bu iki Hristiyanın araları cinsel taciz suçlaması ile açılır. Mahkemelik olurlar.Koreli Hristiyan S.’nin iddiasına göre, Protestan pastörü Sezgin S., Koreli S.nin çocuğunu taciz etmiştir. Taciz olayını mahkemeye bırakalım ve Pastör Sezgin’in mahkemede verdiği ifadeye bakalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar